Organiseret Riminalitet

Fra DHHU
Skift til: Navigation, Søgning

Skabelon:Infoboks kunstnere

Organiseret Riminalitet biografi fra www.riminalitet.dk:

Organiseret rap på dansk siden ’96

Der er løbet meget vand under broen siden den dag i 1996 da rap-gruppen Organiseret Riminalitet blev en realitet i en lille villa i Vanløse. Meget er sket siden gruppens fire rappere Kool Jepp, Khalern, Slogan, LarsEFX og bag de to hjul af stål, DJ Jett, første gang hookede op om en øver i det legendariske Klub 47 på Amager. Renderne under øjnene er måske blevet lidt større og argumenterne blevet lidt mere modne, men vigtigst er, at der ud af samarbejdet er vokset en symbiotisk enhed. En ambitiøs, erfaren rap-unit med nerve, nosser og hjerte. Styrken ligger i det indgroede kendskab til hinandens styrker, svagheder og forskelligheder. Kun igennem års sammenhold, samarbejde og konflikter kan et rap-crew udvikles til en så fuldstændig kollaboration.

Ved siden af musikken studerer og arbejder d’herrer med bl.a. design og markedsføring. De holder en høj standard inden for alt kreativt arbejde, fra musik til design og promotion. Det gælder både i skolen, på jobbet og når de lægger deres kreative kræfter i hjertebarnet.

Gruppen udsendte i 2004 4-tracks EP’en "Første gang er gratis - husk hvor du fik den fra...". I 2005 deltog de i P3’s Karrierekanonen-projekt og samme år udkom 6-tracks EP’en "Stilhed Før Stormen" som forløber for debut-albummet "Med Love Skal Man Land Bygge". I kølvandet fulgte en overvældende positiv respons på radio-singlerne ”Hvis Jeg Var Min Kæreste” og ”Hva’ Ka’ Du?” og ligeledes en lang række liveshows. Sideløbende har de deltaget på et dusin danske rap-compilations af forskellig art, senest på DJ Typhoons roste ”Gadeplan”-CD. Den 18. maj 2007 udkom debut-albummet ”Med Love Skal Man Land Bygge”. Det blev særdeles godt modtaget af offentligheden og affødte massevis af anmelder-roser, liveshows, positive tilkendegivelser og flotte salgstal.

Siden den spæde start har gutterne fokuseret på netop at ha' et bragende live-show. Efter gruppens første gig i '97, har de spillet et hav af shows, så forskellige steder som i skumle parker, i afsidesliggende lader, på trendy caféer og til beskidte festivaler, foran et ligeså forskelligt publikum. Igennem deres underholdende og energiske live-shows har drengene oparbejdet et ry som et af musik-undergrundens absolut bedste hiphop-acts, altid garant for underholdning til alle typer mennesker.

Organiseret Riminalitet har en anden måde at angribe rap-musik på end tidens mere kendte hiphop-navne. Der bliver lagt større vægt på humor, glimt i øjet og en sammenhæng igennem hvert nummer, både mellem rappernes levering og konceptuelt. Holdningen er, at rap på dansk ikke nødvendigvis behøver at lyde indebrændt. Men kant, det skal det sgu have.


Egne udgivelser:

Helt Sikkert - Pinocchio Teorien 2, 3LP (Rap, Musik, Mixing)

Helt Sikkert - Pinocchio Teorien 2, 2CD (Rap, Musik, Mixing)

Helt Sikkert Præsenterer Rent Teoretisk, MC (Rap, Producering)

Helt Sikkert Præsenterer Rent Teoretisk 2, MP3 (Rap, Producering, Mixing, Indspilning, Cuts)

Organiseret Riminalitet - Første Gang Er Gratis, MP3 (Rap, Cuts)

Organiseret Riminalitet - Stilhed før Stormen, CD (Rap, Cuts, Producering)

Organiseret Riminalitet - Stilhed før Stormen, LP (Rap, Cuts, Producering)

Organiseret Riminalitet - Med Love Skal Man Land Bygge, 2LP (Rap, Cuts)

Organiseret Riminalitet - Med Love Skal Man Land Bygge, CD (Rap, Cuts)

Organiseret Riminalitet - Menneskesyn, CD Single (Rap, Producering)

Gæsteoptræder/medvirker i øvrigt på:

Diverse / Kompilationer - Aarhus Took It 2001, VHS

Diverse / Kompilationer - Aarhus Took It Mixtape 2004 by DJ Static, CD Promo (Rap, Producering)

Diverse / Kompilationer - Den Nye Skole - 100% Hiphop, CD (Rap, Cuts)

Diverse / Kompilationer - DM I Dansk Rap 98, CD (Rap)

Diverse / Kompilationer - Flamingo Files Vol. 1, CD (Rap)

Diverse / Kompilationer - Kølig Grammofon Præsenterer Kølig Kumpaner, CD (Rap, Producering, Scratch)

Diverse / Kompilationer - Spraydezign.CD, CD (Rap, Cuts, Indspilning)

Diverse / Kompilationer - Spraydezign.LP, 2LP (Rap, Cuts, Indspilning)

DJ Typhoon præsenterer Gadeplan, CD (Rap)

Nyboe & O-Jay - Waxworks pt. 1 mixtape, CD